Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?

Όσοι διαβάζουν το blog και είναι μέλη στην σελίδα στο Facebook γνωρίζουν οτι γράφω μόνο για ποδόσφαιρο.Σαφώς και παρακολουθώ όλα τα άλλα αθλήματα στα οποία αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός αλλά σε κάποια υστερώ σε βαθιές γνώσεις(βλέπε συστήματα κτλ).Έτσι δίνω το βήμα σε έναν καλό φίλο του blog να γράψει τις απόψεις του για τον αγώνα μπάσκετ.Ειδικά όσα λέει για την εξέδρα με εκφράζουν απόλυτα.


Καλησπέρα/Καλημέρα σε όλους/όλες. Στεναχώρια υπάρχει, γιατί θέλουμε η ομάδα μας να κερδίζει πάντα. Ειδικά όταν μιλάμε για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που όταν χάνει αποτελεί είδηση για όλα τα εγχώρια και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Για την ομάδα με τα 5 Ευρωπαϊκά, τα 31 πρωταθλήματα, τα 12 κύπελλα, και το 1 διηπειρωτικό. Την ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις και σε καθηλώνει, με τον τρόπο λειτουργίας της. Μην ξεχνάμε ότι ήταν το στήριγμα μας στα χρόνια της ξηρασίας.

Αυτή η ομάδα λοιπόν, έχει μόνο έναν αντίπαλο. Τον κακό της εαυτό. από τον οποίο ηττήθηκε σήμερα. Μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά τα λέει όλα, αρχής γενομένης από τους πόντους : Τέπιτς 2, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 9, Σάτο 13, Νίκολας 15, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 5, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου, Ζούμπος.
Όταν λοιπόν παίρνεις 20 πόντους μόνο από τους ψηλούς σου είναι πρόβλημα. Αν προσθέσουμε τα χαμένα ριμπάουντ τα πολλά λάθη και την γενικότερη επιθετική δυστοκία τότε το αποτέλεσμα ήταν λογικό. Όχι από ένα καλύτερο αντίπαλο. Όχι φυσικά. Αλλά από έναν πιο έτοιμο αντίπαλο. Και τι εννοώ έτοιμο! Όταν το βασικό σου πεντάρι (Μάριτς) είναι τραυματίας, ο Νίκολας προέρχεται από τραυματισμό σε ύπουλο σημείο όπως είναι η μέση, ο Μήτσος τις 3 τελευταίες ημέρες έκανε 30’ προπόνηση και γενικότερα όλη τη χρονιά η ατυχία έχει γίνει δεύτερη φύση μας, τότε θα έρθει και το στραβό αποτέλεσμα στο ‘’ντέρμπυ’’. Είχαμε και άλλα άσχημα αποτελέσματα φέτος αλλά όπως όλοι καταλαβαίνουμε το συγκεκριμένο είναι πολύ διαφορετικό.

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση είτε σε ψηλό είτε σε γκαρντ, αλλά η κουβέντα σταματάει εδώ όταν μιλάμε για μεταγραφικά, γιατί την απόφαση θα την πάρει ο Ένας και Μοναδικός Ζέλικο και θα την υλοποιήσουν οι Τρελό-Γιαννακόπουλοι που έχουν κάνει αυτήν την ομάδα την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Αν πάλι δεν παρθεί η απόφαση, θα βρούνε μόνοι τους τη λύση, όπως έχουν κάνει σε παλαιότερες δυσκολίες.

Το μόνο καλό που μπορώ να πω για τον αιώνιο δεύτερο είναι ότι πλέον έχει προπονητή σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οποίος πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος βλέποντας τον μαθητή του να τον έχει ξεπεράσει.

Αυτά περίπου όσον αφορά τα αγωνιστικά! Και πάμε στα άλλα τα παράξενα! Ναι είναι πολύ ΠΑΡΑΞΕΝΟ να συνεχίζει κάποιος να βαράει με το λέιζερ τον αντίπαλο στις βολές όταν ξέρει ότι σε περίπτωση που την χάσει και τον έχουν σημαδεύσει είτε θα επαναληφθεί είτε θα μετρήσει κανονικά. Πόσο ΜΥΑΛΟ χρειάζεται για να το καταλάβει αυτός ο ηλίθιος που το κάνει;;; Γιατί δεν είναι τίποτα λιγότερο από ηλίθιος. Περισσότερο ίσως και να είναι!
Να σχολιάσω την φωτοβολίδα από πιστόλι;;; η οποία μπορεί να προξενήσει πολύ άσχημο τραυματισμό. Είτε είναι αντίπαλος που και πάλι είναι αισχρό είτε είναι παίκτης της ομάδας μας που το κάνει ακόμα χειρότερο. Είναι γήπεδο μπάσκετ ρε γελοίε εσύ που την πετάς. Δεν θέλει πολύ να πάει σε κάποιο μάτι. Στην αρχή την γλίτωσε ο Τζιμπρίλ. Μετά στο τέλος πέρασε ξυστά από παίκτες μας. Δεν πρόλαβα να δω ποιοι ήταν. Δυστυχώς δεν έχει ριπλέι στο γήπεδο.
Ή για την ρίψη αντικειμένων, κροτίδων και λοιπών που έφεραν την διακοπή η οποία παραλίγο να γίνει οριστική. Πρέπει να σας το πουν για να το καταλάβετε; Από μόνοι σας δεν μπορείτε να αναλογιστείτε πόσο κακό κάνετε; Είμαστε ήδη υπότροποι. Δεν ξέρω αν θα φάμε κάποια τιμωρία για τα σημερινά αλλά αν πάει έτσι και στο πρώτο παιχνίδι στα play-off σίγουρα τα επόμενα θα τα παίξουμε χωρίς κόσμο κάτι που αύτη η Ομαδάρα δεν το αξίζει.
Είμαι πολύ εκνευρισμένος για αυτά τα σκηνικά και θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος. Κλείνοντας το κομμάτι το οπαδικό ελπίζω στο επόμενο εντός έδρας με το γαύρο να μην ασχοληθούμε πάλι, τόσο πολύ με τον Φραγκο-Bill. Αξία του δίνουμε.

Και τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθώ λιγάκι με τους φίλους μας τους ολυμπιακούς. Δεν θα τους αποκαλέσω ούτε λαγούς ούτε κότες! Αλλά σαλιγκάρια και μάλιστα σπάνιο δείγμα το οποίο βγαίνει ακόμα και εν ώρα βροχής! Πραγματικά εντυπωσιακό. Αυτά που έχουν ακουστεί έως τώρα σε ραδιόφωνα facebook και blogs πραγματικά μας φτιάχνουν τους κοιλιακούς μας! Πολύ γέλιο, έχουν.
Αλλά έτσι είναι! Όταν τόσα χρόνια είσαι στην φάπα μόλις σηκώνεις λίγο κεφάλι ξεθαρρεύεις. Αλλά έτσι σας θέλω να βγάζετε γλώσσα γιατί θα πονάει πιο πολύ μόλις κοπεί από τη ρίζα.
Άκουγα πριν στο ραδιόφωνα καθώς επέστρεφα από το γήπεδο ότι τους ετοίμαζαν υποδοχή στο εξοχικό. Απόλυτα λογικό! Τον Καλύτερο κέρδισαν. Αν ο Ολυμπιακός λέγονταν Ηρακλής απόψε θα μιλάγαμε για τον 13 άθλο.
Προτείνω λοιπόν:
1) Να φωταγωγηθεί ο Πειραιάς για κάνα 3μηνο
2) Να στολιστεί το Σεφ
3) Να πάρουν αύξηση όλοι οι εργάτες της χαλυβουργικής
4) Να κηρυχθεί η σημερινή ημέρα ως επίσημη αργία του Πειραιά
5) Το συμβόλαιο του Σπανούλη να φτάσει τα 5 μύρια το χρόνο. Ήταν καταλύτης σήμερα
6) Η νίκη τους αυτή να βγει σε DVD και να διδάσκεται στα σχολεία σαν κάτι το ιστορικό εφάμιλλο της μάχης του Μαραθώνα.

Αυτά λοιπόν αδέλφια και θα κλείσω με την φράση που έχω δει σε status πολλών φίλων στο facebook: AN ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΞΕΡΕΙΣ...ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου