Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ένα μεγάλο θέμα σχολιασμού τον τελευταίο καιρό  ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης, γνωστός στο πανελλήνιο και ως Κάτμαν,Γαριδάκης,Κάτμαρ,Μαριδάκης, όπως θέλετε πείτε τον στην τελική, ανάλογα με το αγαπημένο σας σνακ,μεζέ ή ήρωα τηλεοπτικής εκπομπής.



Ο άνθρωπος αυτός ήρθε με μεγάλες –υποτίθεται- προσδοκίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όντας σοβαρός επιχειρηματίας, με το πρόσωπο –αλλά τελικά απλή βιτρίνα-  του εξυγιαντή και του σωτήρα.
Παραλίγο, λοιπόν, να πιστέψω και εγώ την προπαγάνδα των κόκκινων και των… «αντικειμενικών» ΜΜΕ. (ξέρετε Sportgay κ.λ.π). Άκουγα πολλούς Παναθηναϊκούς να χαίρονται που επιτέλους ο Κόκκαλης τα παράτησε.
Είναι όμως έτσι άραγε? Προσωπικά πιστεύω ότι όλο και κάποια συμβουλή δίνει στον Βαγγελάκη μας, πρέπει βλέπετε και αυτός να μυηθεί στα κόλπα με τα οποία ο θείος Σωκράτης επί τόσα χρόνια έπαιρνε τα πιο καθαρά πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ποτέ σύλλογος στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Είχα ακούσει αρχικά της δηλώσεις αυτού του ανθρώπου με την ιδιότητα Προέδρου της Super League και μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό.Την ώρα που πολλοί ακόμα είχαν μείνει στο ότι ο Κόκκαλης είχε πάει σπίτι του, υπήρχαν ωστόσο αρκετοί από εμάς που  κρατάγαμε πισινές για τον Βαγγέλη, το καλό παιδί που μας έλεγαν όλοι, το παιδί που θα πάει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο μπροστά.
Ξεκινά λοιπόν το πρωτάθλημα και η διαστημική ομάδα με την ονομασία Γελάκτικος τρώει μια δυνατή σφαλιάρα από τον Ηρακλή. Ακούω στο ραδιόφωνο για εγκλήματα κατά της Ελλάδας και άλλα τρελά και παραλίγο να πιστέψω πως γύρισε η Χούντα(όχι ότι θα τους χάλαγε κάποιους που τότε ειδικά έπαιρναν κούπες και χορηγίες). Μόνο το κουμπούρι μου δεν πήρα για να ετοιμαστώ για τον πόλεμο….Μετά απλά μου εξήγησαν για ποιο πράγμα μιλάει ο Βαγγέλης.
Για την διαιτησία,ναι καλά ακούσατε. Δεν έχουμε Πρωταπριλιά ,η ομάδα των πέτσινων και της παράγκας διαμαρτύρεται.
Κάπου εκεί και οι πλέον καλοπροαίρετοι πείστηκαν ότι ο Βαγγελάκης ήρθε για να συνεχίσει το έργο του Θείου Socrates. Δεν έφταναν αυτά και όσο περνούσε ο καιρός βλέπαμε πως στον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας αρχής του Ελληνικού πρωταθλήματος είχε ηγετική θέση ένας άνθρωπος με κόμπλεξ, που δεν σέβεται τους αντιπάλους και προκαλεί. Σιγά γιγά ο λαϊκισμός,η γραφικότητα και η κλάψα του Βαγγέλη μας κούρασε. Ειδικά όταν άρχισε να το παίζει σκληρός και να επιτίθεται εναντίων όλων, ομάδων,παραγόντων και διαιτητών καταλάβαμε πόσο ψευτόμαγκας είναι. Ο άνθρωπος αυτός ανέκαθεν ήταν ο φάπα boy του M.r Daddy και μάλλον για αυτό βγάζει τόσα απωθημένα. Εκεί που το παράκανε όμως ήταν με τις μεθόδους τρομοκρατίας κατά των διατητών,μηνύσεις κατά Δαλούκα,ντου στα αποδυτήρια στα ματς με Άρη και Παναθηναϊκό. Πάντα το ίδιο γλοιώδης και εριστικός στις δηλώσεις του σε σημείο απέχθειας.
Με αυτόν τον άνθρωπο το Ελληνικό ποδόσφαιρο γυρνά χρόνια πίσω.Δε φταίμε εμείς αν ο Βαγγέλης το καλοκαίρι επένδυσε τα λεφτά του στον Ολυμπιακό….δε φταίμε αν διάλεξε το λάθος άλογο να ποντάρει,επειδή όμως γνωρίζει πόσο δύσκολη θα είναι η θέση του, όταν θα έχει καταφέρει μια τρύπα στο νερό.
Είναι αριβιστής και επιστρατεύει κάθε διαθέσιμο μέσο για να νικήσει.
Ο άνθρωπος προσπαθεί να κοπιάρει τον Πατέρα με μεγάλη αποτυχία.Η σύγκριση για την ακρίβεια απλά…δεν υπάρχει, όπως συνηθίζουμε να λέμε.
Ο Βαγγελάκης θυμίζει τον μικρό οξύθυμο και άμυαλο αδερφό που στο τέλος τρώει την φάπα και παίρνει το μάθημά του. Για αυτό και ο Πατέρας δεν μιλάει πολύ, δεν ρίχνει λάδι στην φωτιά και αφήνει τον Γαριδάκη να εκτίθεται μόνος του και να αρέσκεται σε κυνήγι φαντασμάτων και μαγισσών.
Δεν θα αναφερθώ στο σανό το οποίο ταίζει τα πρόβατά του,σαν καλός τσομπάνος πρέπει να φροντίζει να είναι χαρούμενα. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο ψευτόμαγκας Βαγγέλης ο οποίος σκάει με στρατό μπράβων στο ΟΑΚΑ, είναι ότι μπορεί να παίζει με την νοημοσύνη των φίλων της δικής του ομάδας αλλά όχι με εμάς.Εμείς τον μάθαμε πλέον.
Κλείνοντας να πω ότι δεν θα περίμενα  τίποτα διαφορετικό για Πρόεδρο σε μια ομάδα που επί πολλά χρόνια την ευνοούσαν διαιτητές και παράγοντες. Εδώ φυσικά έγινε πραγματικότητα το αγγλικό απόφθεγμα «the right one in the  right place». Δεν έτυχε…πέτυχε λοιπόν για την ομάδα που από την κεφαλή ως την ουρά  δε θα μπορέσει ποτέ να μάθει τι σημαίνει το 50-50.
Συνηθίστε το επιτέλους…..το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που το κερδίζεις…..
ΜΕΣΑ στο γήπεδο
 όχι στο CAS,
όχι καίγοντας αμάξια
όχι απειλώντας ή δέρνοντας διαιτητές,
χωρίς βρωμιές και ψευτιές.
Και για να μη μιλάω συνέχεια και νομίζεις σε αποφεύγω:
Κύριε Ρομπέν….της Σουπερλίγκ, προστάτη των αδύναμων και καταφρονεμένων….
επειδή μας είπες ομάδα της 5αρας, να σου θυμίσω πως τα Ευρωπαϊκά ταξίδια του θιάσου που ηγείσαι έχουν χαρίσει γέλιο και χαρά σε κάθε άγονη γραμμή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Και κάτι τελευταίο,είχες απόλυτο δίκιο ότι αυτό δεν ήταν derby, ήταν σκέτη απόλαυση…
Όποιος δεν έχει μάθει να κερδίζει δίκαια…δεν ξέρει και πώς να χάνει με αξιοπρέπεια.
….αλλά ποιος να στα πει αυτά…οι συμβουλάτορες σου τσοπανα-rave τύπου Τσιρώνη, Μπαλόκα, Βερνίκου και Κυρ-Σάββα?
Πράσινους χαιρετισμούς σε όλους
Green Knight

Υ.Γ Αν αποτύχεις ως Πρόεδρος σου δίνω τις εξής συμβουλές για να κάνεις εναλλακτική καριέρα
Α) στη διαφήμιση του 11888, παριστάνοντας το Νίκο Ξανθόπουλο 2010
Β) στα παρατράγουδα (ως πρωταγωνιστής, όχι ως παρουσιαστής , μην παρεξηγηθώ)
Γ) στο «The Wall 2011» (άξιος διάδοχος της Ρούλας Βροχοπούλου)

Y.Γ 2 Σαν ιππότης που είμαι, δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που όλα αυτά που κάνει, αποδειχθεί ότι τα κάνει για... τη φουκαριάρα τη μανούλα του, θα του ζητήσω συγνώμη....
Για την ώρα άκου Κάτμαρ.......
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....Το ποίμνιό σου σε καλεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου